Shimano Sleutelclinics

Shimano Service Center Logo

Informatie

Tijdens deze clinics krijg je uitleg over praktisch onderhoud en pech op de weg door een ervaren mechanieker onder het genot van een hapje en drankje. Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Aan het einde van de avond krijg je een toffe goodiebag mee naar huis. Er worden zes clinics op niveau 1 en een clinic op niveau 2 georganiseerd. De clinics worden gegeven bij verschillende Shimano Service Centers door het land heen. Zo is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Na deze sleutelclinic ben je in staat om zelfstandig (kleine) reparaties uit te voeren voor je fiets.

Welk niveau moet jij kiezen?

Niveau 1 – Pech & onderhoud voor beginners
Tijdens de sleutelclinics op niveau 1 (Pech & onderhoud voor beginners) leer je de basiskennis van het onderhouden van je fiets en krijg je tips bij pech onderweg. Denk hierbij aan uitleg over verschillende fietsonderdelen, bandje verwisselen, balhoofd afstellen en remblokjes afstellen. 

Niveau 2 – Pech & onderhoud voor (licht) gevorderden
Heb je de basis al onder de knie? Schrijf je in voor de sleutelclinic op niveau 2 (Pech & onderhoud voor (licht) gevordenen) om je kennis uit te breiden.